Mobilisering for Nygårdshøyden sør

Det siste året har det vært jobbet godt med Nygårdshøyden sør (NGHS) både ved fakultet og instituttene våre, ved eiendomsavdelingen og i UiB ledelsen. Arbeidet har vært, og blir, utøvd i tett samarbeid med Statsbygg, først med konseptvalgtutredning (KVU) for Realfagbygget og Fysikkbygget, og nå fremover med fullføring av Oppdrag For Prosjekt (OFP) sammen med berørte institutt og enheter. I takt med OFP-arbeidet har vi denne uken også startet opp igjen det eksterne informasjonsarbeidet med NGHS.  

Først ut på besøkslisten vår var møte med byråd for byutvikling i Bergen Kommune, Christine Kahrs. Kahrs, som hørte om prosjektet fra oss for første gang, delte vår begeistring for arbeidet som er lagt ned og planene som ligger til grunn. Videre planer utover høsten er møter med lokale- og regionale politikere, blant annet fylkesordfører og vara fylkesordfører, samt andre relevante aktører i vår region. Det er viktig for UiB at det er bred kunnskap om prosjektet, slik at mange kan «snakke det opp” både politisk og på andre arenaer.  

Sentralt i disse møtene står først og fremst det å løfte konklusjonene i KVU-en, og vise fordelene med vårt foretrukne alternativ (som kalles K 4.3). For oss på fakultetet er en av de viktigste fordelene med nettopp dette alternativet at det medfører at alle våre eksperimentelle miljø kun trenger å flytte en gang.  Det vil sikre mest mulig kontinuerlig drift i byggeperioden. I møtene med de eksterne vektlegger vi også hvorfor dette alternativet ikke bare er bra for oss, men hvordan det bidrar til å styrke byen og regionen vår. Nye bygg betyr ikke noe i seg selv hvis vi ikke også klarer å løfte hva de faktisk bidrar til. Sånn sett gir disse møtene oss en flott mulighet til å løfte vår forskning og utdanning.   

Arbeid med å formidle alt som skjer innenfor våre vegger, er noe jeg håper flere ønsker å gjøre mer av. Jeg ser stadig god formidling fra våre forskere, på sosiale medier, i media og på konferanser, men vi har enda mer spennende å by på! Enten det er via organiserte former som forskningsdagene, åpen dag, eller møter med industripartnere eller andre i vår sektor, så håper jeg at dere også “smetter inn” noen setninger som løfter fakultet og vårt felles behov for Nygårdshøyden sør”. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *