Hva kan vi gjøre for å rekruttere de dyktigste kvinnene?

Det er gode nyheter når vi kan lese i nyhetsbrevet fra informatikk at de første uken av april fikk sin andre kvinnelige professor, gratulerer til Lilya Budaghyan! Men som instituttleder Pinar Heggernes skriver i sin lederspalte, er det ganske utrolig at det skulle gå hele 16 år siden sist gang instituttet fikk en kvinnelig professor.…Continue reading Hva kan vi gjøre for å rekruttere de dyktigste kvinnene?

Fakultetets vårseminar peker på en rekke utfordringer vi har tenkt å gjøre noe med

Vår forskning og utdanning må bli enda mer samfunnsrelevant og opptatt av bærekraft. Dette var et hovedbudskap under fakultetets årlige vårseminar i strålende solskinn på Solstrand like før påske. Ved årets samling deltok nesten hundre kollegaer og eksterne gjester for å høre på spennende foredrag og delta i gode diskusjoner om fakultetets framtid og veivalg. Vi…Continue reading Fakultetets vårseminar peker på en rekke utfordringer vi har tenkt å gjøre noe med

Lyser fyrtårnet sterkt nok?

Universitetet i Bergen har stolte faglige tradisjoner som lyser klart og tydelig. Skal jeg nevne noen favoritter ved MatNat-fakultetet vil jeg trekke fram dyphavsforskning som går tilbake til zoologen Michael Sars på 1800-tallet, Bergensskolen i meteorologi med Vilhelm Bjerknes som sentral person og Ernst Selmer som la grunnlaget for solid forskning innen kryptologi og datasikkerhet…Continue reading Lyser fyrtårnet sterkt nok?