Kappe og feiring er kjekt

Doktorpromosjon januar 2020

Som alle andre har våre phd-kandidater fått satt hverdagen på koronaprøve det siste halvåret. Begrensninger på felt- og lab-aktivitet har forsinket arbeidet for mange, og bruk av hjemmekontor og lite kontakt med veileder har sikkert vært ekstra utfordrende for våre phd-er. I tillegg har pandemien skapt ekstra grad av usikkerhet om framtiden for de som sitter i rekrutteringsstillinger.

Jeg synes heller ikke at digitale disputaser er slik vi ønsker at den gjeveste akademiske utdannelsen skal avsluttes.

Det er noe spesielt med høytidelig disputaser i et auditorium hvor kollegaer, venner og familie er tilstede for å høre kandidaten forsvare mange års hardt arbeid.

Riktignok har digitale disputaser gjort det mulig for langt flere å delta under disputasen. Jeg har selv vært med på en digital disputas i vår, hvor kollegaer og interesserte fra andre institusjoner i inn- og utland var tilstede digitalt. Det fungerte bra. Når vi kommer tilbake til normale tilstander med fysiske disputaser, håper jeg vi fortsetter med å strømme disputasene. Det vil skape et større publikum for vårt viktigste akademiske rituale.

Mange av de som disputerte i vår har også følt seg snytt over at UiB avlyste doktorpromosjonen i universitetets aula. Nå har UiB heldigvis funnet ut at vi kan gjennomføre promosjonen i aulaen likevel. Dog med begrensninger for å sikre forsvarlig smittevern. Dessverre betyr det at de nye doctores ikke får ta med seg gjester. Men for de som ikke får delta fysisk, slik som foreldre og venner, blir det mulig å delta digitalt.

Når vi gjennomfører promosjonen fysisk i aulaen fredag og kommende onsdag, blir dette helt sikkert flotte opplevelser, og vel fortjente markeringer av mange års hardt arbeide. For egen del vil det i tillegg være spesielt å få være med å promotere en av kandidatene som pappa.

På vegne av fakultetet vil jeg gratulere alle våre nye doctores. Kunnskapen, metodene og ideene dere tar med dere fra doktorstudiet representerer vår framtid. Med en doktorgrad i bagasjen har dere all grunn til å se lyst på framtiden!

TBR_6628

Alle foto: Thor Brødreskift, UiB. Arkivfoto fra 2019 og januar 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *