Skjermbilde av #realfaguibs instragamside

#RealfagUiB

På ukens strategirunde har jeg nevnt rekruttering og #RealfagUiB som viktig for MatNat fremover. Selv om noen kanskje synes både merkevarebygging og #RealfagUiB er litt fremmede begrep, så er tallenes tale klar. Siden vi startet det systematiske arbeidet med studentrekrutering i 2019, har opptakstallene gjennom Samordna opptak økt med 42%. I 2019 var det 1 059 elever som hadde oss på første valg, i 2021 var det tallet økt til 1 696. For 2022 så var det generelt færre søkere til høyere utdanning enn året før. Det gledelige for vår del er at vi hadde en lavere nedgang enn resten av sektoren, mye av det skal vi takke #realfagUiB for.

Skjermabilder av instagrampost på #RealfagUiB

Et av de viktigste grepene MatNat har gjort, i tillegg til å være til stede på de plattformene elevene er, er å bruke studentambassadører til å skape innhold. Ved å være ærlig, og ved å vise ulike sider av studiehverdagen, viser svarer studentambassadørene på sentrale spørsmål som: hva kan jeg bli? Hvordan er det å være student? Og hvordan er det å studere realfag i Bergen?

Særlig på Instagram og TikTok har vi stor rekkevidde med over 4 000 følgere på begge plattformene. Når en har bygget opp en klar profil med en klar målgruppe slik vi har gjort, kan vi også være aktiv med forskningsformidling til et ungt publikum. F.eks. så gikk en post om «strø eller salting» på fjorårets første dag med snø veldig bra. På under et døgn fikk innlegget med professor Bjørn Grung, 127 likes, 10 stk lagret posten, og den har nådd 1950 personer, det inkluderer også 20 som ikke fulgte oss fra før, noe som er veldig bra.

Vår satsing på studentrekruttering legges også merke til av andre institusjoner. Vårt søsterfakultet på UiO har f.eks. vist interesse for arbeidet vi gjør og ønsker å lære fra oss. Det skal vi ta til oss, også skal vi bli enda bedre i takt med at resten av sektoren hever sitt nivå. For å fortsette det gode arbeidet og for å få koblet på alle institutt, så trengs det innspill, ideer og forslag til gode kontaktpunkt som kan fremme vår undervisning og forskning.

Vi går nå inn i det intensive studentrekrutteringsperioden og frem til 15. april skal vi synliggjøre vårt studietilbud, våre sterke fagmiljø og alt det gode studiebyen Bergen har å tilby. Hvis du har en idé, ta kontakt med ansvarlig for studentrekrutering Ina Hilton på epost: ina.hilton@uib.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *