Vitnemålssermonien 2023

Travle uker før sommerferien

Juni er en travel måned. Møter skal presses inn før ferien, masteroppgaver skal leveres, prosjektskisser skal sendes inn og eksamener skal gjennomføres og sensureres. Juni er også den måneden der vi virkelig får sett hva vi som institusjon bidrar til. Vi får se alle de glade studentene som feier sine bachelor- og mastergrad, vi får se emosjonelle forelder og vi får se unge mennesker med solid faglig kompetanse som skal ut å bidra til samfunnet rundt seg. Det heter seg jo at et bilde sier mer enn tusen ord, her kan dere se for dere selv hvordan seremonien var, og ikke minst alle de smilende og glade menneskene!

Den årlige vitnemålsseremonien, som i år fylte aulaen med studenter og Egget med familie to ganger, er blitt en verdig og flott ramme for feiring av kunnskap, hardt arbeid og nysgjerrighet. Samtidig som enhver student selvfølgelig spiller hovedrollen i sitt utdanningsløp, så har de også hatt mange gode administrative og faglige hjelpere med på vegen. Det å være underviser, det å være god på formidling og bruken av pedagogiske metoder, er noe MatNat verdsetter høyt. Det er også derfor vi var først i Norge med en meritteringsordning for fremragende undervisere. På fakultetsstyremøte sist uke, fikk MatNat syv nye fremragende undervisere og fakultetet har nå 19 fremragende undervisere. Gratulerer så mye til Kjersti B. Daae, Maria Jensen, Anne Bjune, Sehoya Cotner, Bjarte Hannisdal, Jorun Nyléhn og Vigdis Vandvik! Her kan du lese mer om de nye fremragende underviserne.

Martin Fernø, Jan Martin Nordbotten og Atle Rotevatn fikk formidlingsprisen 2022 for sitt arbeid med utstillingen «Vårporøse verden»

En annen viktig pris som ble delt ut på sommerseminaret var fakultetets formidlingspris for 2022. Martin Fernø, Jan Martin Nordbotten og Atle Rotevatn fikk formidlingsprisen 2022 for sitt arbeid med utstillingen «Vårporøse verden» og formidlingsinfrastrukturen FluidFlower. Sammen så viser de hvordan formidling ikke bare er noe en gjøre i tillegg eller på siden av alt annet, men hvordan formidling kan være en integrert del av forskning og undervisning. De viser også hvordan akademia, næringsliv og myndigheter sammen kan skape noe som vekker interesse og bringer frem ny kunnskap til et bredt spekter av målgrupper. Gratulerer så mye!

Avlagte grader, fremragende undervisere og gode formidlere har stor betydning både innad ved vår institusjon og for samfunnet rundt oss. Innovasjon og nyskaping er en annen viktig arena der vi og bedrifter på Vestlandet kan styrke hverandre. Nettopp dette var temaet for sommerseminartet til fakultetsstyret. Vi ble utfordret av næringslivet og vi fikk høre hvordan Det medisinske fakultetet har jo systematisk med innovasjon de siste årene. Mye av arbeidet som kreves for å bli bedre på innovasjon og nyskapning handler om å skape en kultur som støtter og fremmer nettopp det, men gode rammer som vi vil få med Nygårdshøyden sør og nybygget i Allégaten 64 er også en viktig innsatsfaktor for å lykkes. Dette er et område vi ønsker å forbedre oss på i årene fremover.

Til slutt, Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe var på besøk hos oss sist uke for å høre mer om noen av den fantastiske forskningen vi jobber med. Etter å ha besøkt MatNat to ganger på to måneder, så er det vel grunn til å tro at ministeren har både sansen og stor respekt for det vi jobber med! Tusen takk til alle som har bidratt til å løfte fakultet i møte med ministeren!

Helt til slutt så vil jeg ønske alle en riktig god sommer når den tid kommer. Tusen takk til hver og en av dere for innsatsen så langt i år. Jeg håper alle får en god ferie med muligheter til å gjøre akkurat det du selv måtte ønske for sommerukene. Så ser jeg frem til å treffes når nytt semester starter opp og til å fortsette det viktige arbeid vi som realfagsfakultet gjør utover høsten!

God sommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *