Stemmerett. Abelpris. Og snart er det påske

Forrige uke var det innspurt i rektorvalgkampen.

Nå venter vi spent på resultatet av valget 25.mars. To ting er i alle fall sikkert:

Neste rektor er kvinne og prorektor kommer fra MatNat.

Uansett utfall: Jeg vil gratulere begge rektorteamene med en god valgkamp. Jeg er også sikker på at UiB får kompetent ledelse de neste fire årene.

For dere som ennå ikke har stemt er dette mulig fram til torsdag 25. mars kl. 12.

I all viraken rundt rektorvalget og andre saker – ble Abelprisen for 2021 delt ut til de to matematikerne László Lovász og Avi Wigderson.

De to matematikerne får prisen «[…] for deres grunnleggende bidrag til teoretisk datavitenskap og diskret matematikk, og deres ledende rolle i å utvikle disse fagområdene til å bli sentrale felt i moderne matematikk

Det som er ekstra kjekt med denne prisen er at den er delt ut på et område hvor UiB har ett av de sterkeste fagmiljøene i verden.

Fagfeltet til Lovász og Wigderson er algoritmer og kompleksitet. Ved Institutt for informatikk har vi forskningsgruppen Algoritmer som arbeider med akkurat de samme problemstillingene som Lovász og Wigderson.

Denne forskningsgruppen har til nå blant annet fått tildelt hele fire personlige tildelinger fra Det europeiske forskningsrådet (ERC):

  • En ERC advanced grant
  • To ERC starting grants
  • En ERC consolidating grant

De som er interessert i å lære mer om disse problemstillingene kan høre denne podkasten fra NRK hvor våre egne Pinar Heggernes og Hans Zanna Munthe-Kaas medvirker.

Den siste uken har jeg registrert flere sikre vårtegn.

Nygårdsparken er full av snøklokker og dagene er plutselig blitt veldig mye lengre. Dessuten nærmer påsken seg med stormskritt. Etter ett år med Koronapandemi er jeg sikker på at mange ser fram til en pause nå.

På vegne av fakultetsledelsen vil jeg ønske alle studenter og ansatte ved fakultetet en vel fortjent og riktig god påske!

Snøklokker i Nygårdsparken! (Foto: Helge)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *