Vi skal vise betydningen av realfagene gjennom å arrangere folkefest med kunnskap i sentrum

Det siste året har det vært stort fokus på Nygårdshøyden Sør – og visjonen «Universitetet uten vegger».

På mange måter kan vi si at startskuddet går førstkommende lørdag. Hele fakultetet med innslag fra alle våre sju institutter flytter bokstavelig talt ut på området på Marineholmen sammen med en rekke samarbeidspartnere.

Et av våre samfunnsoppdrag er formidling, og det gjør vi på ulike måter.

Vår formidlingsaktivitet er stor og spenner fra populærforedrag, skolebesøk, museumsprosjekt, kronikker og massiv bruk av sosiale medier. I 2021 hadde fakultetet også totalt ca. 900 oppslag i media, viser en fersk undersøkelse fra Retriever.

Jeg skrev i et tidligere blogginnlegg at «overføring av kunnskap er en kontinuerlig prosess. Sakene må ikke alltid vært aktuelle i nyhetsbildet. Kunnskapsformidling er så mye mer.»

OPPLEV på Marineholmen er et svar på det, og kan betegnes som allmennrettet forskningsformidling – rettet mot det brede publikum.

Vi vet nemlig at mye av det vi gjør både av forskning og utdanning innen realfagene er lite kjent for byens befolkning.

Mange folk passerer daglig byggene våre uten å reflektere over hva som foregår av spennende ting på innsiden.

Derfor oppsto ideen om en skape en kunnskapsfest:

Rett og slett «flytte ut» for å gi byens befolkning en smakebit av hva vi driver med.

På lørdag den 23. april vil vi gjøre forskning tilgjengelig og interessant for ulike grupper – og håper å bidra til å skape nysgjerrighet og entusiasme.

Målet er at de som kommer skal lære noe nytt, bli inspirert, få innsikt og få et lite innblikk i hvorfor realfagene er viktige for å løse store utfordringer.

Mange av våre potensielle fremtidige studenter vil forhåpentligvis være til stede, og det er godt tilrettelagt for at folk i alle aldre skal finne noe spennende som appellerer til nysgjerrigheten.

Det er også viktig å understreke at dette er et gedigent samarbeidsprosjekt på tvers av akademia, forskning og næringsliv.

Den marine klyngen er et nav i byen. Med nærhet til andre næringslivaktører skaper det gode samarbeidsrelasjoner også for de øvrige realfagene.

Tusen takk til alle som skal bidra! Jeg gleder meg til lørdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.