Førjulstida er magisk på så mange vis

I år kom julenissen med harde pakker i god tid før juleaften. Fakultetet gjorde det nemlig svært godt i årets tildeling av Fri prosjektstøtte (FRIPRO):

  • To prosjekter til Kjemisk institutt
  • Tre til Institutt for geovitenskap
  • Fire til Institutt for biovitenskap

Listen over prosjektene som er innvilget er interessant lesning.

Fakultetet har svært god uttelling når vi sammenligner oss nasjonalt, i motsetning til i fjor.

Så er det jo slik at innvilgelsesprosenten i FRIPRO er lav. Det betyr at svært mange gode prosjekter ikke får støtte. Til de som ikke nådde opp; det finnes alltid nye muligheter og andre arenaer å søke midler.

Det er viktig å ikke gi opp!

Fredag var jeg på årsmarkeringen for Bergens forskningsstiftelse (BFS). Her kunne vi glede oss over at Selina Våge ved Institutt for biovitenskap var en av to som mottok BFS starting grant i år med prosjektet:

Selina Våge sammen med (bak fra venstre) prodekan Jarl Giske , instituttleder Ørjan Totland og den som har gjort BFS mulig, Trond Mohn.
(Foto: Helge K. Dahle)

Self-similarity in ecosystem organization- From simple laws of microbial ecology to scale-invariant theory of ecosystem complexity (SIMPLEX).

Gratulerer til Selina med prestisjefylt finansiering av et spennende prosjekt!

Jeg har tidligere skrevet om hvor viktig private donasjoner kan være for å utvikle våre forskningsmiljøer, og for å drive fri og uavhengig forskning.

Samme holdning har rektor Dag Rune Olsen, Eivind Hansen, administrerende direktør i Helse Bergen og Sveinung Hole, daglig leder i BFS. Sammen har de publisert et leserinnlegg med den talende tittelen Gaver som kommer samfunnet til gode i Bergens Tidende torsdag 6. desember.

Gikk du glipp av den flotte årsmarkeringen, anbefaler jeg å se den her:

 

 

En annen viktig hendelse forrige uke var fakultetets HMS-seminar.

At HMS – med vekt på sikkerhet – er viktig for et lab- og felttungt fakultet som vårt er det ingen tvil om.

Men et godt arbeidsmiljø har også stor betydning for hvordan vi leverer på forskning og utdanning. Det tenker vi kanskje ikke så mye på i det daglige.

Dette ble trukket fram av instituttleder Pinar Heggernes ved Institutt for informatikk. Gjennom et tydelig lederfokus har instituttet løftet statusen for HMS-arbeid i løpet av kort tid.

HMS-prisen ble delt med Institutt for biovitenskap, som mottok prisen for arbeid med det ytre miljø. Instituttet arrangerte en strandryddedag der studenter, forskere og teknisk-administrative ansatte deltok.

I tillegg til at et slikt tiltak bidrar til å skape internt samhold – og ikke minst identitet – er det også et lite bidrag til å håndtere et stort samfunnsproblem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *